Naši kvartáni si dnes volali s dětmi z Barcelony

Naši kvartáni si dnes volali s dětmi z Barcelony

Dnes poprvé si naše GymKa vyzkoušela takzvaný MYSTERY SKYPE CALL – přes skype jsme se spojili s dětmi z druhého konce světa a pomocí otázek, na které druhá strana vždy může odpovídat jen ANO/NE jsme navzájem zjišťovali, odkud kdo je. Společný dorozumívací jazyk byla samozřejmě angličtina.

Naše děti byly rozdělené do několika skupin – jedni zajišťovali komunikaci s druhou stranou, druzí zapisovali zjištěné informace na tabuli, třetí hledali v mapách a atlasech a zároveň hledali důležité informace na internetu. Od obecných otázek typu, jestli žijí na severní polokouli, přes otázky typu, jestli je jejich země u moře, až po zjišťování, jaké je počáteční písmeno jejich státu, jsme se během asi 18 minut dopátrali toho, že děti na druhé straně byly ze Španělska – přímo z Barcelony!

Našim španělským přátelům bylo teprve 10 let, ale jejich angličtina byla výborná – zeptali jsme se, jaké je jejich tajemství, a zjistili jsme, že angličtinu se učí od 2 let a chodí na mezinárodní školu. Jejich vyučování začíná každý den až v 9.30, což znělo parádně, nicméně když jsme se dozvěděli, že každý den díky tomu také odchází ze školy až v 17.15, byli jsme najednou za naši výuku od 8 vděční. Na rozloučenou jsme se navzájem naučili pár španělských, resp. českých frází.

Terez Gvoždiáková

Mystery skype call