GymKa Halloween letos pro nižší i vyšší gympl

GymKa Halloween letos pro nižší i vyšší gympl

Během školního roku máme jen několik opravdu celoškolních akcí. Tou hlavní akcí je Gymka Advent, který nás čeká před zimními prázdninami a je spojený s rozsvěcením stromku, zpíváním a neformálním setkáním studentů, studentek, vyučujících a rodičů. Jen o trochu menší akcí je EchoArt, kulturní vystoupení jednotlivých tříd (od primy do 2. ročníku) v Orfeu v květnu. Třetí akcí, která ještě minulý rok byla spíše akcí vyššího gymnázia a vyučujících anglického jazyka se stal Halloween. Vloni měla naše Halloween GymKa Party poměrně velký úspěch. Proto jsme se rozhodli letos připravit akci i pro nižší gympl, aby si i oni mohli užít výzdobu, která v tělocvičně vznikala 3 dny.

Celou akci si letos vzala pod křídla Kulturní programová rada, nově vzniklý orgán studentů a studentek napříč ročníky, kteří jsou nejen mozkovým trustem, ale doufáme, že se stanou i výkonnou rukou akcí, které naše škola pořádá. Dopoledne bylo určené pro primu, sekundu, tercii a kvartu. Ti se postupně během svých hodin angličtiny vystřídali v malé tělocvičně a vyzkoušeli si nejrůznější halloweenské hry od švábích piškvorek přes hledání pavouka ve špagetovém mozku až po shazování strašidelných kelímků. Celou hodinu ale vždy odstartovalo společné učení halloweenského tance a uzavřela ji módní přehlídka, během které se vybíral nejlepší kostým v každé třídě.

Po dopoledním zápolení se během několika hodin prostor připravil na party pro vyšší gympl. Podmínkou vstupu byl stejně jako vloni kostým nebo maska a i letos oči jen přecházely nad inovací našich dětí – objevil se přeživší apokalypsy, Sandman, celá parta z Alenky z říše divů, chumel víl, Addamsovic rodina, několik čarodějnic a elfů a spousta dalších stvoření. Program i letos nabídl několik her (třeba židličkovanou nebo hnusoochutnávku) nebo možnost nechat si vyvěštit budoucnost, tentokrát od Echidny. V pravém Hollywoodském stylu proběhl výběr o nejlepší kostým – nechyběl totiž červený koberec a naprosto vědecké určení nejúspěšnějších za pomoci decibelometru. Soutěžilo se ve 3 kategoriích – o nejstrašidelnější, nejoriginálnější a nejlepší skupinový kostým. Mezičas samozřejmě vyplňoval tanec a pohoštění a v závěru večera se naše studentstvo mohlo projít ztemnělou školou, kde na ně sem tam někdo vybafnul nebo jim přes cestu přetáhl mrtvolu.

Díky zapojení necelé dvacítky studentek a studentů z celého gymnázia a čtyřech vyučujících a jedné absolventky (Tereza Gvoždiáková, Nikola Dunková, Alena Benešová, Sabina Fejsáková a Dominika Seidlová), materiální a technické pomoci KZK Kadaň, Petra Stehlíka, táty naší absolventky, a živnostníka Jana Perouta vznikla akce, kterou si užilo přes 220 holek a kluků z naší školy.

Všem vám za to srdečně děkujeme a vážíme si toho, že jste věnovali svůj volný čas a úsilí krásné akci.

Tereza Gvoždiáková a Tomáš Oršulák.