49. ročník Běhu do vrchu

49. ročník Běhu do vrchu

Tento závod se od roku 1996 koná též jako Memoriál Oty Lisého. Ota Lisý začínal svoji atletickou kariéru na kadaňské dráze a později působil jako rozhodčí a trenér. Tragicky zemřel v roce 1994. Výběhem na Svatý kopec se mimo jiné připomíná jeho osobnost.

Letošní ročník se uskutečnil 8. 10. za typicky aprílového počasí. Naši školu reprezentovala skupina 14 závodníků především z řad nižšího gymnázia. Řada z nich jsou tradičními účastníky, jako studenti gymnázia nevynechali žádný ročník.
Trať dlouhá 365m s převýšením 85m byla díky deštivému počasí v předchozích dnech náročná. Vítěz každé věkové kategorie obdrží z rukou hlavního organizátora a současně trenéra kadaňské atletiky Václava Pelešky pohár. Předávání cen proběhne 16. 10. v prostorách atletického stadionu. Pohár pro vítěze v kategorii starších žákyň si převezme Anička Langerová z kvarty (několikanásobná vítězka tohoto závodu), které měla nejlepší čas ze všech děvčat napříč všemi kategoriemi. Na stupních vítězů se rovněž umístily Klára Askar ze sekundy (3. místo, mladší žákyně) a Natálie Neumanová z primy (2. místo, předžákyně III).

Mezi našimi chlapci zaběhl nejlepší čas Matouš Řezníček (jediný zástupce vyššího gymnázia ze sexty), kterému 1. místo uteklo o pouhé dvě setiny sekundy! Jan Kisiel z tercie (starší žáci) a Šimon Řezníček z primy (předžáci III) se ve svých kategoriích umístili na 2. místě a konečně Ivan Kiselev z tercie skončil na 3. místě.

Výše jmenovaným a dále Lukáši Procházkovi, Michalu Kratochvílovi, Tomáši Kisielovi, (všichni tercie), Lukáši Strakovi, Míše Hybnerové, Adéle Sojkové a Pavlíně Benešové (všichni prima) děkujeme za vzornou reprezentaci školy!

Šárka Lendvorská

49. ročník Běhu do vrchu