Okresní kolo olympiády z angličtiny 2022

Okresní kolo olympiády z angličtiny 2022

Stejně jako každý rok se i letos konala olympiáda z angličtiny. Výherci školního kola Klára Bláhová a Zdeněk Hoblík se tedy vydali na dobrodružnou výpravu do kola okresního. Po příjezdu do Chomutova a úspěšnému lokalizování paní učitelky Podhorské na autobusovém nádraží se trojice vydala do těch nejtajemnějších koutů města. Olympiáda se konala v Domečku, který naši dobrodruzi asi po dvaceti minutách našli.

Je půl deváté a všech jedenáct účastníků je připraveno k akci. Atmosféra by se dala krájet. V devět hodin začíná psaná část olympiády. Soutěžící z Gymnázia Kadaň se přes tuto čÁst přenesli s lehkostí a bez problémů. Co se ostatních účastníků týče, nám bohužel zůstane navždy záhadou. Během přestávky se však všechna soutěživost odložila stranou, a studenti se sešli u jednoho stolu aby si spolu zahráli prší. Před druhou, mnohem více stresující polovinou olympiády partička karet posloužila jako opravdu příjemné odlehčení. V následující části olympiády byla prověřena nejen schopnost studentů mluvit, samozřejmě anglicky, ale také jejich schopnost si vymýšlet. Při popisování obrázků se tedy stávalo, že se porota dozvídala nejrůznější příběhy a příhody ze života. Když měli soutěžící za úkol odpovídat na vcelku kontroverzní otázky, podle očekávání padlo nemalé množství perliček, na které porota nejspíše nikdy nezapomene.

Kolem půl dvanácté už konečně přišla řada na vyhodnocení. Klára se Zdeňkem si vybojovali krásné třetí a šesté místo, do detailů raději zacházet nebudeme. Zkušenost je oba značně obohatila, a zpátky domů se vraceli s úsměvem na tváři.

Klára Bláhová

S účastí na olympiádě jsem velmi spokojen. Akce byla dobře uspořádána a byla vedena v přátelské atmosféře. Přátelská atmosféra kolovala i mezi soutěžícími, kdy jsme se o přestávky bavili o řešení daných úloh, nebo hráli prší. Můj výkon na olympiádě mohl být sice lepší, ale i tak se jednalo o zajímavou zkušenost a příští rok se mi snad bude dařit lépe. Celkově jsem s olympiádou spokojený a celý den jsem si užil.

Zdeněk