Pomoc Ukrajině

Pomoc Ukrajině

Vážení přátelé školy,

jistě sledujete poslední vývoj na Ukrajině a stejně jako my cítíte potřebu pomoci lidem, kteří byli neprávem napadeni a jsou ohrožení na životě agresí cizího státu. Ve spolupráci s Lenkou Holasovou, skupinou Kadaň Pomáhá s Terezou Gvoždiákovou, studentkami a studenty jsme umožnili udělat sbírkové místo na gymnáziu pro materiální pomoc, která se bude v nejbližších dnech odvážet do Zakarpatské Ukrajiny.

Pokud můžete pomoci, tak můžete donést/dovézt položky uvedené na seznamu níže:

  • Spacáky, teplé deky, matrace a další vybavení na přespání (čisté, zabalené)
  • Hygienické potřeby (pleny, vložky, mycí potřeby apod.)
  • Trvanlivé potraviny (konzervy, instantní jídla)
  • Baterky, baterie a pevné pláštěnky

Sbírkové místo na gymnáziu bude otevřeno: 28. 2. – 1. 3. od 8:00 – 18:00. U pravého vchodu zazvoníte na kancelář a za chvíli se Vás ujme zaměstnanec školy nebo student či studentka, která vás doprovodí do místnosti, kde předměty zanecháte.

Další pomoc v podobě převozu rodin z Ukrajiny organizuje město Kadaň a Mikhail Kiselev. My jsme nabídli možnost vzdělávat děti rodin, protože naše učitelky, učitelé, studentky a studenti umí nebo se učí rusky.

S chutí pomoci se ozývají i sami naši studenti a studentky – Eliška Hladová přišla s nápadem proměnit aktuální výstavu TVOŘÍŠ? PŘINES! v prodejní a vystavená díla vydražit, Honzu Beránka zase napadlo vyrobit žluto-modré stužky a za symbolickou cenu je prodávat mezi studenty a studentkami. Obě akce se rozjedou v nejbližších dnech a veškerý výtěžek z nich poputuje na pomoc Ukrajině.

Děkujeme všem za pomoc,

Tomáš Oršulák