Návštěva ministryně školství PhDr. Miroslavy Kopicové naší absolventky

Návštěva ministryně školství PhDr. Miroslavy Kopicové naší absolventky

V pátek 15. května jsme na našem gymnáziu přivítali současnou ministryni školství, PhDr. Miroslavu Kopicovou, která zde také studovala  Po letech se sem vrátila v rámci projektu „Back to school“. Hlavní myšlenkou tohoto projektu je seznámit studenty se současným stavem Evropské unie a jejím dalším vývojem.

Paní ministryně se s námi podělila o svůj názor ohledně členství České republiky v Evropské unii, o které pohovořil i náměstek ministryně Mgr. Jakub Dürr. Ten nás také seznámil se zahraničními studijními programy jako je například ERASMUS a Sokrates a vybídl nás k využití těchto možností a následné spolupráci s dalšími státy EU, které rovněž dávají možnost studentům vystudovat jakoukoliv školu bez ohledu na hranice rodné země.

Naši studenti samozřejmě neodolali a zavedli řeč na aktuální téma – státní maturity. Paní ministryně se tématu vůbec nevyhýbala, což studenty potěšilo, a snažila se jim odpovědět na všechny jejich dotazy. Tuto příležitost si nenechali ujít ani místní profesoři, kteří také položili pár otázek. Ze setkání s paní ministryní jsme odcházeli se smíšenými pocity, ale rádi, že se této pocty v podobě diskuse s doktorkou Kopicovou, dostalo právě nám.

Klára Kurucová, Pavla Kostková 3.B

Ministryně školství – PhDr. Miroslava Kopicová